babyboom 2020 na corona quarantine

Babyboom 2020

babyboom 2020 na corona quarantine

Heeft Corona geleidt tot meer geboortes oftewel komt er een babyboom 2020?

Na maanden in de corona quarantine te hebben geleefd zijn er veel vragen omtrent de babyboom die wellicht eens eind 2020 zou kunnen opdagen. Kan Nederland & België zich voorbereiden voor een babyboom?

Het klinkt in eerste instantie logisch dat er een babyboom op komst is. Nederlanders zitten massaal thuis en hebben alle tijd en ruimte om te Netflixen, wandelen, maar ook om seks te hebben. Met als mogelijk gevolg dat er over 9 maanden meer kinderen dan gebruikelijk worden geboren. Dat aspect is volgens gedragsbioloog Patrick van Veen heel bepalend.

Stress is de boosdoener 
“Mensen denken dat we nu met elkaar bij elkaar kruipen en heel veel seks gaan hebben, maar dat blijkt in de praktijk wel mee te vallen. Met name in stressvolle crisissituaties waar mensen zich zorgen maken blijkt er minder behoefte aan seks. Ook heeft stress een negatieve invloed op vruchtbaarheid.”

Wellicht babyboom na de quaratine tijd
Toch kan de coronacrisis volgens Latten uiteindelijk alsnog leiden tot meer geboortes. “Ná een crisis kan wel een geboortegolf komen. “In alle onderzoeken zag je altijd schommelingen. Bij recessie zag je dalende geboorteaantallen. Wanneer het beter ging zag je stijgende aantallen.”

– Bron: Eenvandaag

Nieuwe collectie in 2020 BabyRace

Wij van BabyRace hebben veel op de planning staan! Uiteraard blijven wij nr.1 in Nederland & België met de unieke schommelwiegjes & gehaakte babymandjes van BabyRace. Maar er komt meer! Er komen namelijk veel leuke samenwerkingen aan en ook meer nieuwe producten. Heb je onze leuke babyschommel van macramé al gespot in de webshop? En onze té leuke handgemaakte babymobieltjes? De nieuwe producten worden snel geintroduceerd. To be continued…

 

[yikes-mailchimp form=”1″ description=”1″]
Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.