FAQs

/
Veelgestelde vragen

Voor al je vragen over de babybedjes van BabyRace kun je terecht op onze pagina veelgestelde vragen. We hebben speciaal voor jullie een top 20 gemaakt van de meest veelgestelde vragen. Mocht je vraag er toch niet bij staan, scroll dan even door naar onder. Via de knop contact ons ga je vanuit de pagina veelgestelde vragen naar de pagina contact. Vul hier je email en je specifieke vraag in en wij zullen je zo snel mogelijk antwoord geven op je vraag.

Waarom krijg je alle bedbekleding inclusief erbij geleverd?

BabyRace wilt u graag een compleet product aanbieden zonder verassingen. Wij bieden dus het babywiegje in complete vorm aan met bekleding en matrasje, maar bieden ook de optie zonder bekleding. Keuzevrijheid vinden wij erg belangrijk, de klant bij elk product kiezen wat haar wensen zijn. We bieden bij de co-sleepers ook een veiligheids band inclusief aan. Ook bij onze mozesmandjes ontvangt u het matrasje er inclusief bij.

Hoe maak je van het babybedje een co-sleeper?

Door de voorleuning van het babybedje te verwijderen/demonteren onstaat er een co-sleeper model. Deze co-sleeper kan aan het ouderlijk bed worden aangeschoven zodat de baby veilig, op hetzelfde niveau van het ouderlijk bed, naast de ouders kan slapen. Wij adviseren de eerste paar maandjes op hetzelfde niveau van het ouderlijk bed en zodra de baby gaat bewegen de bedbodem 12 cm naar onder te plaatsen voor de garantie van veiligheid. De co-sleepers van BabyRace leveren we inclusief veiligheids band of veiligheids vastzet onderdelen (co sleeper ledikant).

Hoe zorg ik ervoor dat het babybedje niet meer beweegbaar is?

Aan de zijkanten van het onderstel van de babybedjes vind je in het midden een opening waar je de stoppers in kunt plaatsen. Deze stoppers krijg je meegeleverd en kun je gebruiken als je het bedje niet meer wilt laten bewegen (wiegen).

Zijn de BabyRace Babywiegjes een wiegje of een ledikant?

De babywiegjes van BabyRace zijn multifunctioneel! De co-sleeper wieg is een wiegje en co-sleeper in één! Het ovaal wiegje is een schommelwiegje. De babywiegjes zijn van duurzaam design en iets groter dan een gewone wieg, dus ook langer te gebruiken. De co-sleeper ledikant is een babybedje, schommelwieg, box en peuterbedje in een.

Hoelang kan mijn baby dromen in het babybed?

Je baby kan van 0 tot 6-12 maanden lang heerlijk dromen in de babywiegjes van BabyRace. De co-sleeper ledikant is tot 2,5 jaar.

Kan ik zelf een ander matras voor het BabyRace babybedje kiezen?

BabyRace biedt twee matras soorten bij elk babybedje om keuzevrijheid te garanderen voor iedere klant. De klant kan kiezen uit een standaard en premium babymatras. Als je ervoor kiest een ander matras te gebruiken voor het babybed BabyRace dan het meegeleverde matras, dan dien je er zelf zorg voor te dragen dat het matras de correcte vorm en afmetingen heeft om de matrasbodem van het babybed geheel te bedekken. Ieder matras dat hier niet aan voldoet, betekent verstikkingsgevaar.

Hoe bevestig ik de bekleding bumper van babybed BabyRace op correcte en een veilige wijze?

• Zorg er altijd voor dat de bumper correct en strak bevestigd is. Controleer of alle bumper lusjes stevig vastgebonden zijn aan de buiten railing van het babybed (waar de baby niet bij kan).

• Voor een optimale luchtstroom dien je er altijd voor te zorgen dat het kindje niet slaapt met het gezicht in direct contact met de bumper.

• Verwijder de bumper wanneer het kindje zelfstandig kan zitten of zich kan optrekken tot een staande positie.

Zijn er mogelijk schadelijke stoffen verwerkt in babybed BabyRace?

Het babybedje van BabyRace is een volledig natuurlijk product. De hoge kwaliteit wordt gegarandeerd dankzij de keuze voor duurzaam  beukenhout. Onze babybedjes zijn gegarandeerd vrij van schadelijke stoffen en voldoen aan de Europese veiligheidsnormen.  De babybedjes bevatten geen lak. Daarnaast is het babybed BabyRace volledig vrij van formaldehyde. Bescherming van het milieu vinden wij belangrijk bij BabyRace en daarom wordt het hout dat wij voor onze producten gebruiken uitsluitend op natuurlijke wijze verwerkt. Alle babybedjes zijn FSC gecertificeerd, natuurlijk hout gekapt op legale wijze. De op waterbasis verf die wij gebruiken voor de babybedjes zijn EN-71 gecertificeerd, speciaal voor babybedjes.

Waar is het matrasje van gemaakt?

Het standaard matrasje is gevuld met polyetherschuim met een fijne weefstructuur. Polyether is van nature anti-schimmel, anti-allergisch en anti-bacterieel. Het matras is voorzien van een afneembare hoes die gewassen kan worden op 60 graden.

Onze premium babymatrasjes (€) zijn van de hoogste kwaliteit en zorgen voor een ultiem slaapcomfort. Zij beschikken over alle belangrijke keurmerken en zijn getest en gekeurd volgens de EU veiligheidsnormen. Zo heeft u altijd de garantie dat u een veilig product koopt. De hoge kwaliteit matrasjes bestaan uit HR40 koudschuim. Dit materiaal staat bekend bij veel babymatrasjes met een hoog ademend gehalte, luchtdoorlatendheid, antibacterieel en is bovendien anti allergisch. De matrashoes is aan de binnenzijde bestikt met wasbare fleece, dit is de geïntegreerde vochtbescherming die ervoor zorgt dat de matraskern droog blijft. De babymatrasjes zijn voorzien van een afritsbare tijk van hoge kwaliteit, namelijk TENCEL. Meer informatie

Hoelang heb ik garantie op de babywiegjes van BabyRace?

Je hebt recht op een jaar garantie.

Betaal ik retourkosten bij terugzending?

Voor alle vragen betreffende retourneren, klik verder naar de pagina retourneren.

Waar worden jullie producten gemaakt?

Al onze producten voldoen aan Europese normen en worden grotendeels in Europa gemaakt. De producten van Cotton and Sweets, Bolo, Myhandicraft & Woodluckdesign worden in Polen gemaakt. Onze babywiegjes worden in bekende meubelfabrieken in Turkije gemaakt volgens de eu-normen. Alle producten van Meyco & Puckababy worden in Turkije gemaakt en komen vanuit België en Duitsland. De gehaakte mozesmandjes worden handgemaakt in Turkije. De wieg standaarden voor de mozesmandjes worden in China gemaakt en komen uit het Verenigd Koninkrijk, gemaakt volgens de eu-normen. De handgemaakte hoeslakens & boho accessoires zoals de babymobieltjes worden handgemaakt in Nederland.

Wat voor merken verkopen jullie?

BabyRace, Woodluckdesign, Puckababy, Traumeland matrassen, Meyco, Cotton&Sweets, Egebaby, Bolo, Myhandicraft, Clair-de-Lune.

Ik heb een bestelling gedaan, hoelang moet ik wachten op de bezorg- en montageservice?

We doen er alles aan om op tijd te bezorgen. De bezorgtijd ligt tussen 1-3 weken. Het kan echter in een enkel geval mogelijk zijn dat door omstandigheden de bezorging wat vertraagd is.

Ik ben verliefd op het hemeltje van de wiegjes, kan ik deze ook apart bestellen?

Het hemeltje van tule & kant kunt u apart bestellen via Hemeltje sweet lace

Hoe moet ik mijn BabyRace babybed schoonhouden?

Het BabyRace babybedje kun je gemakkelijk afdoen met een vochtige doek. Daarna met een droge doek volledig droogwrijven. Gebruik geen microfiberdoekjes of schoonmaakmiddelen.

Kan ik een babybedje bestellen zonder bekledingset?

Alle babywiegjes, co-sleepers en babybedjes van BabyRace kun je zonder bekleding bestellen. Bij ieder bed bieden we matras keuzes aan onze klanten (standaard en premium).

Wat wordt er precies geleverd bij de babywiegjes van BabyRace?

De co-sleeper wieg van BabyRace bestaat uit:
1 bedbasis, 2-delig veiligheidsrek onderdelen, 2-delige zijbeschermingsonderdelen,schommelmechanisme onderdelen, hemelstang, voldoende schroeven, stopper.
1 bedomranding (bumper), 1 hemeltje, 1 matras, 2 strikjes

Het ovaal wiegje van BabyRace bestaat uit:
1 bedbasis, 2 ovale onderdelen, spijltjes, schommelmechanisme onderdelen, schroeven, stopper, hemelstang.
1 bedomranding (bumper, 1 hemeltje, 1 matras met hoes, 2 strikjes)

Het co-sleeper ledikant van BabyRace bestaat uit:
2 schommelmechanisme onderdelen, 2 veiligheidsrekken, 2 onderdelen voor onder het babybedje, 4 wieltjes met remfunctie, schroeven, bedbasis,6 verstelbare onderdelen om het bedje in hoogte verstelbaar te maken, 1 hemelstang, bedomranding bestaande uit 2 delen, co-sleep functie vastzet onderdelen, hemeltje, dekentje, kussentje, matras, hoeslaken,strikje.

Hoe moet ik het textiel en beddengoed van het babybed BabyRace schoonmaken?

Alle bedbekleding van babybed BabyRace is gemaakt van 100% katoen. Je kunt de bekleding gemakkelijk in de wasmachine op 30 graden wassen, zonder te centrifugeren. Het hemeltje van Tulle hoef je alleen maar onder te dompelen in een handwasje (met zeep).

Zijn de babywiegjes verstelbaar in hoogte?

De babywiegjes zijn verstelbaar in hoogte. De co-sleeper wieg is te verstellen in 3 hoogtes. De verstelbare hoogtes zijn 47 cm, 57 cm, 67 cm. De hoogste stand van de co-sleeper wieg is zelfs de hoogste stand van co-sleepers in Nederland & België. Ideaal voor ieder type bed. Het ovale wiegje is te verstellen in 2 hoogtes. De verstelbare hoogtes zijn 47 cm en 67 cm. De bodemstand van elk wiegje is ideaal als je de wieg als babybox wilt gebruiken.

De co-sleeper ledikant is verstelbaar in alle hoogtes. De onderdelen die je bij dit babybedje erbij krijgt kun je verstellen naar jouw gewenste hoogte.

Aan welke normen voldoet de bumper (bedbekleding omranding)?

De onderstaande normen zijn specifiek gericht op een veilig ontwerp en voldoende zorg instructies voor veilig en correct gebruik van de bumper.

• ASTM F1917-12 – “Kinder beddengoed en Verwante Accessoires”

• BS 1877-10:2011+A1:2012 – “Beddengoed dat in contact komt met de huid. Specificatie voor matrassen en bumpers voor kinderbedjes, kinderwagens en vergelijkbare huishoudelijke artikelen”

Hoe wordt het babybed BabyRace gemonteerd?

Wij van BabyRace willen het je makkelijk maken, want bij de komst van een baby komt veel kijken. BabyRace heeft eigen monteurs in dienst die het babybed bij je thuis afleveren en monteren in de gewenste ruimte. Uiteraard kun je het babybedje ook zelf monteren, heel gemakkelijk via onze online montagefilm. Meer informatie over de bezorg & montageservice?

Ik heb een fabrieksfout gevonden in het babybed, wat nu?

Wil je iets melden wat niet klopt of wil je toch voor de zekerheid iets vragen omtrent het babybed? Wij zijn er 24/7 om je vragen te beantwoorden en je te assisteren bij eventuele problemen. Via de pagina Contact kun je ons mailen!

Bedbumper veilig?

De consumentenbond in Nederland heeft een artikel gepubliceerd waarin ze het gebruik van bedbumpers afraadt.

Wij van BabyRace vinden uiteraard dat de consument de veiligheidsnormen moet volgen. BabyRace staat hier 100% achter, maar het is niet verboden, het zijn veiligheids maatregelen waar een ouder vrij in de keuze staat.

Duwt jouw baby de armpjes, beentjes en zelfs het gezichtje tegen de spijlen? Ligt je baby ’s morgens elke keer aan de andere kant van het bedje? Wordt je baby om de haverklap wakker omdat hij/zij zichzelf stoot? Voor die kindjes is er de bedbumper die we gratis bij het babybedje leveren. De bedbumpers die BabyRace verkoopt zijn van luchtdoorlatende stoffen zoals katoen gemaakt. Oeko-tex gecertificeerd. Het zorgt voor comfort (anti stootrand) en vooral voor geborgenheid voor newborn baby’s. Voor de baby’s die stabiel slapen, is een bedbumper niet persé nodig. Dan kun je het babywiegje ook zonder bedbumper gebruiken. Wij adviseren een babybumper te gebruiken voor newborn baby’s met toezicht van de ouders. Let op: Als de baby zelfstandig kan zitten is het verstandig om de bedbumper te verwijderen.

Staat jouw vraag niet bij de veelgestelde vragen?

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.