van ledikant naar peuterbed babyrace

Van babybedje naar peuterbedje

ledikant peuterbed babyrace, peuterbedje, van babybed naar peuterbed

3 punten waaraan je kan herkennen dat jouw kindje klaar is van babybed naar peuterbed

Twijfel je of jouw kindje er wel klaar voor is? Dit zijn drie tekenen die erop kunnen wijzen dat jouw kind toe is aan een peuterbedje:

1. Je voelt je er prettig bij om je kind alleen te laten
Sommige kinderen zijn van zichzelf redelijk onafhankelijk. Ze kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk even zonder toezicht alleen worden gelaten. Hierdoor voelt de overstap naar een groot bed al snel minder ‘eng’ aan. Bij kinderen die afhankelijker zijn kan dit lastiger zijn. Maar bedenk het volgende: als jouw kind al regelmatig dutjes op de bank of in jouw bed doet (zonder dat jij erbij ligt), is de kans groot dat hij dit ook een hele nacht in zijn eigen bed kan doen.

2. Je kind probeert regelmatig uit zijn bed te ‘ontsnappen’
Het is niet alleen gevaarlijk als je kind uit zijn bed probeert te klimmen, het kan er ook op wijzen dat hij toe is aan meer ruimte en onafhankelijkheid. Check van tevoren goed of dit laatste écht het geval is. Misschien ligt het matras in zijn ledikant te hoog en moet je het gewoon lager zetten om te voorkomen dat hij eruit klimt. Is dat niet de reden, dan zou het zomaar kunnen dat je kind klaar is voor een groot bed. Door gebruik te maken van de co-sleeper ledikant van BabyRace, kan je kindje langer gebruik maken van dit bedje. Je kan de bedbodem op de laagste stand zetten, waardoor je kindje niet uit het bedje kan ‘ontsnappen’.

3. Is jouw kleintje eigenlijk niet zo ‘klein’ meer? Hoewel het slapen in een ledikantje dan nog wel emotioneel comfortabel kan zijn, is het dat fysiek natuurlijk allang niet meer. Je wilt immers dat je kind genoeg ruimte heeft, zodat hij een goede nachtrust krijgt. Hoogste tijd om van babybed naar peuterbed te veranderen!

co sleeper ledikant peuterbed box in een

Transformeer de co-sleeper ledikant om naar een montessori bedje

De overgang van babybedje naar peuterbedje is nogal wat. Sommige kinderen zijn al vroeg toe aan hun vrijheid en dus klaar om zelf uit bed te stappen. Anderen vinden de geborgenheid juist fijn en blijven liever nog even ‘klein’. Met behulp van de co-sleeper ledikant van BabyRace kan je kindje tot 2,5 jaar in hetzelfde bedje laten slapen. Dit kan je doen door het wiegje eerst als co-sleeper te gebruiken en als ledikantje. Later kan je de bedbodem op het laagst zetten en de zijkant eraf monteren. Dan heb je een peuterbedje. Het peuterbedje kunt je tot de leeftijd van 3 jaar gebruiken. Als je kindje het idee nog een beetje spannend vind, dan kan je ook de voorzijde er nog even aan laten zitten.

wit ledikant babyrace

Betrek je peuter bij iedere verandering, zodat hij er echt zin in krijgt:

  • Zet het samen in elkaar en maak het bed samen op.
  • Moet het kamertje opgefrist worden? Vraag je peuter naar wat hij graag wilt zien in zijn kamertje en laat wat voorbeelden zien vanuit Pinterest.
  • Om je peuter geen verloren gevoel te geven, kun je kiezen voor een tussenmaat. Vind je dat te duur? Leg een plank over de helft van het nieuwe bed (wel even goed vastzetten) en kleed de boel aan met knuffels, speeltjes en boekjes. Dat oogt al een stuk knusser.
  • Speciale bedhekjes zorgen dat je kind niet uit bed valt en geven hem nog een beetje het gevoel van een ledikant.
  • Vindt je peuter het nieuwe bed eng? Laat het oude ledikant nog even in de kamer staan tot hij helemaal aan zijn nieuwe bed gewend is.
  • In het uiterste geval kun je een tijdje bij hem op de kamer slapen. ‘s Ochtends ziet hij dat jij er bent en dat hij niet bang hoeft te zijn. Zo neemt zijn vertrouwen in het grote bed toe.
van ledikant naar peuterbed babyrace

Uit bed komen

De meeste kinderen komen de eerste nachten toch uit hun bed. Gewoon omdat ze dat kunnen, bij de mama en papa willen slapen of omdat ze hun oude bed missen. Troost je kind, breng hem terug en leg uit dat hij te groot is voor zijn oude bed. Hou je nauwkeurig aan het vaste bedritueel. Vergeet je namelijk iets, dan heeft je peuter een goed excuus om eruit te komen. Lukt dit niet? Spreek iets af met je peuter en laat het kiezen tussen jouw/jullie voorstellen.

Bezoek de showroom van BabyRace

Uiteraard blijven wij nr.1 in Nederland & België met de unieke schommelwiegjes, co-sleepers & gehaakte mozesmandjes van BabyRace. Kom onze co-sleeper ledikant en peuterbedje in één live beleven. Kom snel eens gezellig langs!

Bron: Ouders van nu

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.