Oeko-tex gecertificeersde stoffen, dekentjes, lakentjes

Wat betekend een Oeko-Tex gecertificeerde stof?

Oeko-tex gecertificeersde stoffen, dekentjes, lakentjes

Betekenis Oeko-Tex gecertificeerde stof

De Oeko-Tex gecertificeerde stof standaard 100 is een wereldwijd, onafhankelijk test- en certificeringssysteem voor textielgrondstoffen. Met hun slogan “Confidence in textiles” werd Oeko-Tex een wereldwijd synoniem voor verantwoorde textielproductie, veiligheid en transparantie. De Oeko-Tex-certificering is een zeer belangrijke stap naar minder gebruik van gevaarlijke chemicaliën in de textielindustrie.

babylaken, bamboestof, beddengoed

Het doel van Oeko-Tex

Het doel van Oeko-Tex is om de klanten te voorzien van betrouwbare, onafhankelijke productrichtlijnen van derden voor niet-gevaarlijke producten die zijn getest volgens 100 criteria. Oeko-Tex ondersteunt bedrijven in de textielketen zoals BabyRace en haar merken die ervoor zorgen dat hun producten vrij zijn van schadelijke stoffen. De jaarlijkse testen worden uitsluitend uitgevoerd door goedgekeurde en onafhankelijke textielonderzoeks- en testinstituten met de nodige kennis. Alle Oeko-Tex-gecertificeerde stoffen zijn getest op stoffen zoals verboden AZO-kleurstof, pesticiden, extraheerbare zware metalen en pH-waarde.

Het licentienummer voor Oeko-Tex klasse I is 1909104 Centexbel en ons licentienummer voor Oeko-Tex klasse II is 1711060 Centexbel.

babydeken natural vibes

Wat houden de verschillende klassen in?

Er zijn vier klassen Oeko-Tex, want hoe meer het huidcontact van een textiel is, hoe strenger de eisen zijn waaraan moet worden voldaan. BabyRace focust zich voornamelijk op de babyhuid. Daarom geven wij uitgebreid uitleg over de eerste en tweede klassen.

De eerste klasse: Textiel voor baby’s en peuters tot drie jaar (ondergoed, rompertjes, kinderspeelgoed);

De tweede klasse: Textiel waarvan een groot deel van het oppervlak direct in contact komt met de huid (overhemden, blouses, sokken);

babylaken-wit-cottonsweets

BabyRace producten met Oeko-tex gecertificeerde stoffen

Oeko-tex gecertificeerde stoffen, meyco, bolo, cotton and sweets

Meer investeren in Oeko-tex gecertificeerde stoffen

Oeko-Tex-gecertificeerde stoffen zijn 100% veilig voor mensen om te dragen. Alle chemicaliën die in het productieproces worden gebruikt, worden getest op elke mogelijke manier dat het door het menselijk lichaam kan worden opgenomen door inslikken, inademen en opnemen via de huid. Het aantal klanten dat om gecertificeerde producten vraagt, groeit jaar na jaar en het Oeko-Tex Standard 100-label is de eerste stap naar een gezondere textielindustrie. Laten we samen kleine stapjes zetten naar een betere wereld!

Babydeken, classic vibes, bolo, wiegdeken

Bezoek de showroom van BabyRace

Uiteraard blijven wij nr.1 in Nederland & België met de unieke schommelwiegjes, co-sleepers & gehaakte mozesmandjes van BabyRace. Bekijk ons uitgebreide assortiment aan producten die gemaakt zijn met een Oeko-tex gecertificeerde stof. Kom snel eens gezellig langs! Op afspraak te bezoeken.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.