FAQs

/
/
Veelgestelde vragen
co sleeper wiegje BabyRace, schommelwiegje, inclusief bekleding en hemeltje
ovaal wiegje babyrace / wieg met hemeltje - babywiegjes - wieg baby - baby schommelwieg

Voor al je vragen over de babywiegjes van BabyRace kun je terecht op onze pagina veelgestelde vragen. We hebben speciaal voor jullie een top 20 gemaakt van de meest veelgestelde vragen. Mocht je vraag er toch niet bij staan, scroll dan even door naar onder. Via de knop contact ons ga je vanuit de pagina veelgestelde vragen naar de pagina contact. Vul hier je email en je specifieke vraag in en wij zullen je zo snel mogelijk antwoord geven op je vraag.

Waarom krijg je alle bedbekleding inclusief erbij geleverd?

BabyRace biedt het babybedje in complete vorm aan. Je hoeft bij ons dus niet extra het hemeltje, de strikjes en de bedbumper te bestellen, deze krijg je standaard gratis erbij geleverd.

Hoe zorg ik ervoor dat het babybedje niet meer beweegbaar is?

Aan de zijkant van het onderstel van het babybedje vind je in het midden een opening waar je de stopper in kunt plaatsen. Deze stopper krijg je meegeleverd en kun je gebruiken als je het bedje niet meer wilt laten bewegen (wiegen).

Is het BabyRace Babybedje een wiegje of een ledikant?

De babywiegjes van BabyRace zijn multifunctioneel! Het babybedje is een wiegje en ledikantje in één! De babywieg is groter dan een gewone wieg, dus ook langer te gebruiken. Het babybedje heeft ook een co-sleeper functie.

Hoelang kan mijn baby dromen in het babybed?

Je baby kan tot 12 maanden lang heerlijk dromen in het babybedje van BabyRace.

Kan ik zelf een ander matras voor het BabyRace babybedje kiezen?

Als je ervoor kiest een ander matras te gebruiken voor het babybed BabyRace dan het meegeleverde matras, dan dien je er zelf zorg voor te dragen dat het matras de correcte vorm en afmetingen heeft om de matrasbodem van het babybed geheel te bedekken. Ieder matras dat hier niet aan voldoet, betekent verstikkingsgevaar.

Hoe bevestig ik de bekleding bumper van babybed BabyRace op correcte wijze?

• Zorg er altijd voor dat de bumper correct en strak bevestigd is. Controleer of alle bumper lusjes stevig vastgebonden zijn aan de railing van het babybed.

• Voor een optimale luchtstroom dien je er altijd voor te zorgen dat het kindje niet slaapt met het gezicht in direct contact met de bumper.

• Verwijder de bumper wanneer het kindje zelfstandig kan zitten of zich kan optrekken tot een staande positie.

Zijn er mogelijk schadelijke stoffen verwerkt in babybed BabyRace?

Het babybedje van BabyRace is een volledig natuurlijk product. De hoge kwaliteit wordt gegarandeerd dankzij de keuze voor duurzaam  beukenhout. Onze babybedjes zijn gegarandeerd vrij van schadelijke stoffen en voldoen aan de Europese veiligheidsnormen.  De babybedjes bevatten geen verf en geen lak. Daarnaast is het babybed BabyRace volledig vrij van formaldehyde. Bescherming van het milieu vinden wij belangrijk bij BabyRace en daarom wordt het hout dat wij voor onze producten gebruiken uitsluitend op natuurlijke wijze verwerkt.

Waar is het matrasje van gemaakt?

Het matrasje is gevuld met stevig polyetherschuim met een fijne weefstructuur waardoor deze goed ademt. Polyether is van nature anti-schimmel, anti-allergisch en anti-bacterieel. Het matras is voorzien van een afneembare hoes die gewassen kan worden op 60 graden.

Hoelang heb ik garantie op het babybed?

Je hebt recht op een jaar garantie.

Betaal ik retourkosten bij terugzending?

Voor alle vragen betreffende retourneren, klik verder naar de pagina retourneren.

Ik heb een bestelling gedaan, hoelang moet ik wachten op de bezorg- en montageservice?

We doen er alles aan om op tijd te bezorgen. De bezorgtijd ligt tussen 1-3 weken. Het kan echter in een enkel geval mogelijk zijn dat door omstandigheden de bezorging wat vertraagd is.

Ik ben verliefd op het hemeltje van de wiegjes, kan ik deze ook apart bestellen?

Het hemeltje van tule & kant kunt u apart bestellen via Hemeltje sweet lace

Het hemeltje in aardetint met golden dots kunt u apart bestellen via Hemeltje Naturel Earth Golden Dots

Hoe moet ik mijn BabyRace babybed schoonhouden?

Het BabyRace babybedje kun je gemakkelijk afdoen met een vochtige doek. Daarna met een droge doek volledig droogwrijven. Gebruik geen microfiberdoekjes of schoonmaakmiddelen.

Wat wordt er precies geleverd bij het babybed BabyRace?

Het Babybedje BabyRace bestaat uit:
1 bedbasis, 2-delig veiligheidsrek onderdelen, 2-delige zijbeschermingsonderdelen, houder voor het hemeltje, voldoende schroeven, stopper.
1 bedomranding (bumper), 1 hemeltje, 1 matras, 2 strikjes

Hoe moet ik het textiel en beddengoed van het babybed BabyRace schoonmaken?

Alle bedbekleding van babybed BabyRace is gemaakt van 100% katoen. Je kunt de bekleding gemakkelijk in de wasmachine op 30 graden wassen, zonder te centrifugeren. Het hemeltje van Tulle hoef je alleen maar onder te dompelen in een handwasje (met zeep).

Zijn de babywiegjes verstelbaar in hoogte?

De babywiegjes zijn verstelbaar in hoogte. De co-sleeper wieg is te verstellen in 3 hoogtes. De verstelbare hoogtes zijn 47 cm, 57 cm, 67 cm. De hoogste stand van de co-sleeper wieg is zelfs de hoogste stand van co-sleepers in Nederland & België. Ideaal voor ieder type bed. Het ovale wiegje is te verstellen in 2 hoogtes. De verstelbare hoogtes zijn 47 cm en 67 cm. De bodemstand van elk wiegje is ideaal als je de wieg als babybox wilt gebruiken.

Aan welke normen voldoet de bumper (bedbekleding omranding)?

De onderstaande normen zijn specifiek gericht op een veilig ontwerp en voldoende zorg instructies voor veilig en correct gebruik van de bumper.

• ASTM F1917-12 – “Kinder beddengoed en Verwante Accessoires”

• BS 1877-10:2011+A1:2012 – “Beddengoed dat in contact komt met de huid. Specificatie voor matrassen en bumpers voor kinderbedjes, kinderwagens en vergelijkbare huishoudelijke artikelen”

Hoe wordt het babybed BabyRace gemonteerd?

Wij van BabyRace willen het je makkelijk maken, want bij de komst van een baby komt veel kijken. BabyRace heeft eigen monteurs in dienst die het babybed bij je thuis afleveren en monteren in de gewenste ruimte. Uiteraard kun je het babybedje ook zelf monteren, heel gemakkelijk via onze online montagefilm. Meer informatie over de bezorg & montageservice?

Ik heb een fabrieksfout gevonden in het babybed, wat nu?

Uiteraard worden al onze producten altijd gecontroleerd voor we leveren. Het kan soms voorkomen dat wij ook iets over het hoofd zien. Wil je iets melden wat niet klopt of wil je toch voor de zekerheid iets vragen omtrent het babybed? Wij zijn er 24/7 om je vragen te beantwoorden en je te assisteren bij eventuele problemen. Via de pagina Contact kun je ons mailen!

Bedbumper gebruiken of niet?

De consumentenbond in Nederland heeft een artikel gepubliceerd waarin ze het gebruik van bedbumpers afraadt. De reden hiervoor is dat je baby er met zijn neus en mond tegen terecht kan komen, waardoor hij niet meer vrijuit zou kunnen ademen. Bovendien bezeert je baby zich volgens hen niet door met zijn hoofdje tegen zijn bedje te botsen.

Wij van BabyRace vinden uiteraard dat de consument de veiligheidsnormen moet volgen. BabyRace staat hier 100% achter. Maar duwt jouw baby de armpjes, beentjes en zelfs het gezichtje tegen de spijlen? Ligt je baby ’s morgens elke keer aan de andere kant van het bedje? Wordt je baby om de haverklap wakker? Voor die kindjes is er de bedbumper die we gratis bij het babybedje leveren. De bedbumper is van 100% pure katoen gemaakt en is gestikt in drie lagen stof, wat ervoor zorgt dat je kindje erdoor kan blijven ademen. Voor de baby’s die stabiel slapen, is een bedbumper niet nodig. Dan kun je het BabyRace babybedje zonder bedbumper gebruiken.

Staat jouw vraag niet bij de veelgestelde vragen?

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelmand.