Wat is het voordeel van wiegen?

/
Wat is het voordeel van wiegen?
7 voordelen om een babywiegje te kopen - BabyRace babywiegjes

De 7 voordelen van wiegen baby

Slapen in een wiegend bed bevordert de slaap van een baby

We weten vanuit vroeger al dat wiegen het inslapen van baby’s bevordert. Maar hoe werkt dat dan eigenlijk? Onderzoekers van de universiteit van Geneve, beamen de voordelen van wiegjes die wiegen. De resultaten van een aantal recente studies wijzen op positieve resultaten.  Een zachtjes wiegend bed zorgt ervoor dat mensen, kinderen en baby’s sneller in slaap vallen en ‘s nachts beter doorslapen. De personen vertoonden meer REM-slaap, sliepen dieper en werden minder vaker wakker.

Heel interessant allemaal ‘de bevoordelijkheid van mijn baby’s slaap’, maar waar laat ik mijn baby in slapen? 
Je bent net zwanger en er komt opeens zoveel op je af. Onderwerpen waar je eerst nog niet zo bekend mee was en nu in een keer de allerbelangrijkste vraagstukken zijn die in je hoofd ronddwalen. Een van de vragen is waar je tijdens de babyuitzet op moet voorbereiden. Kies je voor een wiegje, een co-sleeper of een ledikant? Een baby kan direct in een ledikant slapen, mits goed opgedekt, maar het is niet ideaal voor de eerste periode van je newborn baby. Een wiegje is voor de eerste paar maanden veel veiliger en gemakkelijker totodat de baby zich kan omrollen.

inspiratie babykamer met het babywiegje van BabyRace
*Het wordt landelijk bepaald door consultatiebureaus om je baby minimaal 6 maanden bij de ouders op de slaapkamer te laten slapen wegens de veilige redenen voor preventie wiegendood. Co sleepers en babywiegjes zijn van toegevoegde waarde voor pasgeborenen.

Babykamer inspiratie op instagram | Volg ons via @babyrace.official

De voordelen van wiegen

Een babywiegje is veiliger

In een babywiegje is minder ruimte om om te rollen of verstrikt te raken tussen het beddengoed. Hierdoor is het veiliger om je baby, in de eerste periode na de geboorte, te laten slapen.

Een wieg biedt meer geborgenheid

Doordat een babywiegje compacter is, biedt het je baby meer geborgenheid. Voor een baby die net uit de beschermde baarmoeder is geboren, voelt een klein babybedje fijner aan. Het is comfortabeler en vertrouwder dan in een groot ledikant.  Een babynestje wordt vaak ook gebruikt in een wiegje, wat de geborgenheid nog eens versterkt.

Een babywiegje is makkelijk te verplaatsen

Het belangrijkste verschil tussen een wiegje en een ledikant, is dat een wieg een stuk kleiner en lichter is. Een wieg is makkelijker te verplaatsen en dus een heel stuk praktiser. Wiegen worden vaak in het begin bij de ouders op de slaapkamer geplaatst, omdat veel ouders het prettig vinden om hun baby dichtbij te hebben. Een super veilige en fijne manier om aan je baby te hechten en de baby aan de ouders. Dit zorgt voor een positief effect.

Babywiegjes zijn er in verschillende varianten

Tegenwoordig zijn er veel babywiegjes die worden gebruikt als aanschuifbedje. Een bedje die makkelijk naast het bed van de ouders te plaatsen zijn. De voordelen van de co-sleeper wieg zijn er teveel om op te noemen. Het grootste voordeel hiervan is dat je makkelijk ‘s nachts je baby uit de wieg kan halen en meteen kan voeden. Ook hangwiegen zijn op dit moment heel trendy!

Babywiegjes die schommelen zijn ‘het nieuwe wiegen’

Wiegen wiegen wiegen maar! Van oudsher tot nu doen we het nog vaak: baby’s met moeite om in slaap te vallen wiegen in onze armen. Die tijd is voorbij door de babywiegjes die kunnen schommelen. Ideaal voor jou en de baby. Happy baby,  happy mommy!

Babywiegjes zorgen voor rust en plezier

De baby schommel is op dit moment helemaal hip. Een nieuwe vorm van de babywieg die niet alleen voor slapen bedoelt is, maar juist ook voor plezier! De hangwieg oftewel de baby schommel is harstikke leuk om die midden in je woonkamer te plaatsen en je baby rustig in te laten schommelen. Deze wiegen schommelen licht en de beweging is rustgevend voor je baby. Wie weet krijg je een schaterlachje tevoorschijn 😉

Investeer in een babywieg, wieg baby, schommelwieg, baby schommel
Ovaal wiegje BabyRace - babywiegje met grijze gevlochten bedbumper -Inspiratie babykamer - Kinderkamer - wiegje - baby schommelwieg - wieg baby - wieg rond - wiegmatras ovaal - ovaal wiegmatras - babybedje, wieg rond, babywieg aan bed, babywiegje, wieg baby, babybed hemel, babynest
wieg aan bed, aanschuifbedje, elegant babywiegje BabyRace, co sleeper wieg

De babywiegjes van BabyRace zijn speciaal gemaakt om je baby gemakkelijker in slaap te laten vallen.

In een wieg slaapt je baby 100% beter

Goedkoop is vaak duurkoop
Een goede wieg bekleed met bedlinnen is niet goedkoop. Je wilt geen problemen met een wiebelige goedkope wieg en wil de wieg ook het liefst de 6 maanden lang gebruiken. Sommige ouders slaan deze stap over, omdat het teveel geld kost. Maar ben je bereid te investeren om vooral in de beginnende periode van je baby extra zorg en comfort te bieden? Je baby veel beter te laten slapen? Dan is de aanschaffing van een mooie babywieg een must!

Wij van BabyRace vinden een babywieg een echte must-have die niet mag ontbreken in je babyuitzet. Wij hebben babywiegjes die speciaal zijn gemaakt om je baby gemakkelijker in slaap te laten vallen. Een uniek design met hemeltje en bekleding inclusief. Wij vonden het zonde dat je de meeste babywiegjes praktisch maar ongeveer 6 maanden kan gebruiken en daarna op zolder kunt zetten. Wij hebben de lengte van onze babywiegjes vergroot, waardoor een baby langer gebruik kan maken van de wieg. De wieg is ook nog eens verstelbaar in hoogte, ideaal om aan ieder type bed te plaatsen, maar ook als je baby begint te bewegen. Dan kun je de babystand lager zetten om de veiligheid te garanderen.

Investeren in duurzaam design
Onze babywiegjes zijn duurzaam design, dat wil zeggen dat de wiegjes langer te gebruiken zijn en onverslijtbaar zijn door het duurzaam materiaal waar de wiegjes van gemaakt zijn. We ontlasten het milieu hiermee ook nog eens. De babywiegjes zijn gemaakt van duurzaam beukenhout die 0% is bewerkt met giftige stoffen. Helemaal baby proof dus. Het babymatrasje en de bedbumper is gemaakt van 100% puur katoen en waar goede luchtcirculatie doorheen kan wat weer veilig is voor je baby. De babywiegjes van BabyRace zijn ideaal voor de beginnende periode van je newborn baby en kan worden gebruikt als pronkstuk in de babykamer of als aanschuifbedje in de kamer van de ouders.

Download gratis de baby uitzet checklist!

Welke materialen heb je nodig om een babykamer in te richten? Bereid jezelf handig voor met deze makkelijke checklist. Vink alle benodigdheden af en wordt 100% zeker dat je alle spullen inhuis hebt voordat je baby komt. Van gordijntjes, tot hygienedoekjes en van speelgoed tot wikkeldoek.

De co sleeper wieg van BabyRace. Veilig slapen dicht bij mama en papa. Co sleeper aan boxspring. Verstelbare hoogtes Co sleeper.
01
Wiegen maar!
Het schommelmechanisme zorgt ervoor dat je je baby zachtjes in slaap kunt wiegen. Ideaal!
02
De co-sleeper wieg past precies aan ieder type bed
De co-sleeper wieg heeft een verstelbare bodem die op 3 verschillende hoogtes te verstellen is. De hoogste stand is 67 cm, ideaal voor alle type bedden, ook boxspring!
03
Co sleeper wieg met hemeltje
De co sleeper wieg wordt inclusief geleverd met zacht matrasje, lieve strikjes, een zachte bedbumper en een exclusief hemeltje naar keuze!

 

Wieg | Baby | BabyRace | Schommelwieg

 

  • De babywieg heeft een unieke schommelfunctie, waardoor je je baby makkelijk in slaap kunt wiegen. De schommelwieg is ideaal voor baby’s die niet meteen in slaap kunnen vallen. Het is een feit dat baby’s door beweging (wiegen) beter in slaap vallen. De schommelwieg kun je nadat je baby in slaap is gevallen stoppen, door de stopper in het schommelmechanisme te plaatsen. De babywiegjes van BabyRace zijn speciaal gecreëerd om je baby gemakkelijker in slaap te wiegen.

Decemberactie!
Nu met gratis montage & levering aan huis

Goede service & garantie
Onze klanten zijn koning. Mocht er toch onverwacht iets missen of niet werken dan kunt u altijd de klantenservice bereiken!

Uniek design
De vormgeving van onze wiegjes zijn uniek door de vorm van een ‘nestje’ in rechthoek of ovale vorm.

Verliefd geworden op het babywiegje van BabyRace? Zoek niet verder!

Wij nemen de tijd om onze klanten goede service te bieden. De klantenservice van BabyRace weet maar al te goed dat het niet zomaar een babybedje is die je aanschaft. Het is een hele beleving! De beleving van een baby krijgen start o.a. al bij het inrichten van de babykamer. Dromen over de baby elke keer weer als je het babykamertje weer binnenkomt. Wij kennen dat gevoel natuurlijk en willen voor jullie als nieuwe ouders, deze droom ervaring delen door middel van ons prachtige wieg te introduceren.

Onze visie | Wieg & baby

Investeren in dromen en dé babybeleving.
Vanuit deze visie is BabyRace begonnen. De beleving van een kind start al vanaf dat ze een baby zijn. Wij besteden alle aandacht aan de beleving van een baby. Uiteraard begint dat al bij het slapen gaan; mooie herinneringen en dromen zullen je baby aangenaam laten slapen. Niets is zo fijn is als wanneer je baby goed kan slapen en jij als mama of papa tegelijkertijd ook rust kan nemen. De rust die je nodig hebt als nieuwe ouder is zeer belangrijk. Dat weten wij als geen ander. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat je kleine wondertje zomaar in slaap valt. Comfort en geborgenheid spelen hierin een grote rol. Als je baby zich veilig voelt in zijn bekende “nest” zal hij of zij rustig zijn en fijn kunnen (door)slapen. Door de vormgeving van een ‘nestje’ voelt het babybed al snel als vertrouwd en veilig aan voor je kindje. Er zit een veilig schommelmechanisme in het babywiegje verwerkt dat je kleintje zachtjes in slaap wiegt. Door de unieke wiegfunctie kun je je baby tot 12 maanden lang heerlijk laten dromen in het babywiegje van BabyRace.

ovaal wiegje babyrace - babywiegjes - wieg baby - baby schommelwieg

In elke babykamer hoort een pronkstuk

Iedere babykamer heeft een pronkstuk nodig. Een uniek wiegje in de babykamer laat een spetterende indruk achter. Bij de exclusieve wiegjes van BabyRace kun je kiezen uit een uniek design! Kies je voor de rechthoekige co-sleeper wieg of voor het ovaal wiegje? Wij garanderen: de complimentjes vliegen je om de oren!

De voordelen van de babywiegjes

Wist je dat onze co-sleeper wieg de hoogste stand heeft van alle co-sleepers in Nederland & België? Perfect voor boxspring bedden!

Inspiratie links & tips

Op zoek naar een exclusieve wieg?

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn baby veilig slaapt?

De voordelen van de co sleeper wieg

Ik wil graag mijn wiegje thuis bezorgt hebben

Hoe kan ik het babywiegje in elkaar monteren?

Reviews

“Prachtig en er was goed over nagedacht om dit te ontwerpen” – Christine M. uit Utrecht

“Heel handig bedje, staat naast ons bed” – Hans van V. uit Weert

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelmand.