Stel je eigen wieg samen

wiegje, co sleeper, co-sleeper, ovaalwieg, babywiegje

Stel je eigen wieg samen | 5 Tips om je droomwieg samen te stellen

Kies voor een schommelwieg

Yes, je bent zwanger! De keuze voor een wieg in het eerste jaar van de baby is al snel genoeg gemaakt nadat je het artikel – de 7 voordelen van wiegen – al helemaal had doorgespit. De schommelwiegjes van BabyRace zijn veilig en bevordert de slaap van een baby door het schommel systeem.

Waarom kiezen voor een wieg van BabyRace?

De babywiegjes van BabyRace zijn helemaal zelf samen te stellen. Dit betekend dat je van kleur tot de manier van montage helemaal zelf kan bepalen. Hoe fijn is dat! De eigenaresse van Baby-Race.nl creeërde hierdoor een uniek concept in NL & BE. Het babywiegje is volledig customizable (zelf samen te stellen) en is een echte online hit geworden.

wieg aan bed, aanschuifbedje, elegant babywiegje BabyRace, co sleeper wieg - schommelwieg
*Het wordt landelijk bepaald door consultatiebureaus om je baby minimaal 6 maanden bij de ouders op de slaapkamer te laten slapen wegens de veilige redenen voor preventie wiegendood. Co sleepers en babywiegjes zijn van toegevoegde waarde voor pasgeborenen.
Investeer in een multifunctionele babywieg

Wiegje van hout of een wit wiegje?

Het samenstellen van een wieg is natuurlijk gebasseerd op persoonlijke keuzes. Stel jezelf de volgende vragen: Welk type babywieg vind ik en mijn partner mooi en welk kleurtje van het wiegje past het beste in de babykamer? Kom je maar niet uit de keuze welke babywieg je moet kiezen? Snappen we, ze zijn natuurlijk allebei super mooi! Voor meer informatie hierover, verwijzen je het liefst door naar het artikel – Welk type babywiegje kies jij?

Co-sleeping of rooming-in

Tegenwoordig zijn er veel babywiegjes die worden gebruikt als aanschuifbedje. Een bedje dat gemakkelijk naast het bed van de ouders te plaatsen is, ook wel co-sleeper genoemd.  De voordelen van een co-sleeper wieg zijn er teveel om op te noemen. Het grootste voordeel van de co-sleeper wieg is dat je als ouder, ‘s nachts je baby direct uit de wieg kan halen en meteen kan voeden. De babywiegjes van BabyRace zijn allebei fijn te gebruiken als wieg naast bed.

Bij rooming-in maak je gebruik van een wiegje of babybedje . Deze zet je bij de ouders op de kamer. Het grootste voordeel is dat je je baby hoort en dat je erg dichtbij bent. In de newborn fase is rooming-in een fijne mogelijkheid gedurende de kraamtijd mee te verlengen. Veel ouders kiezen voor deze optie in de newborn fase tussen 0 en 6 maanden, waarin de baby intensieve zorg nodig hebt.

 Happy baby, happy mommy!

 

Investeer in duurzaam design
Onze babywiegjes zijn van beukenhout gemaakt, dat wil zeggen dat de wiegjes langer te gebruiken zijn en onverslijtbaar zijn. We ontlasten het milieu ook nog eens, gezien het beukenhout, puur naturel is en 0% is bewerkt met giftige stoffen. Helemaal babyproof dus. Het babymatrasje en de bedbumper zijn gemaakt van 100% puur katoen. De babywiegjes van BabyRace zijn ideaal voor de eerste periode van je newborn baby en kan worden gebruikt als pronkstuk in de babykamer of als aanschuifbedje in de kamer van de ouders.

Boho babykamer inspiratie op instagram | Volg ons via @babyrace.official

Stel je co-sleeper volledig zelf samen

Welke combinatie kies jij?

 • Hemeltje van tule en kant;
 • Hemeltje van tule met katoenen randje;
 • Hemeltje gebroken wit (100% katoen)(€);
 • Hemeltje chiffon wit;
 • Hemeltje natural earth (100% hydrofiele stof)(€)

De hemeltjes zijn alle perfect voor een wieg aan bed of in de babykamer. Alle bedhemels zijn handgemaakt en met precisie afgewerkt. De hemeltjes van tule en kant & gebroken wit zijn klassieke hemeltjes, die van elke wieg een droomwieg maken in de moderne babykamer.

Wiegjes met hemeltje zorgen voor een goede nachtrust

Wist je dat onze co-sleeper wieg de hoogste stand heeft van alle co-sleepers in Nederland & België? Perfect voor boxspring bedden!

Stel je ovaal wiegje volledig zelf samen.

Ga je voor een classy style of kies je voor een wat speelsere look?

Baby’s kunnen in de eerste paar maanden heel wild heen en weer bewegen met hun hoofdje of armpjes. Het hoofdje kan dan vaak tegen de spijltjes van het wiegje aan botsen, waardoor de baby er last van kan hebben. Dit kan resulteren in slechte slaapjes of een zere plek tegen het hoofdje. Hiervoor is een bescherm bumper ideaal! Ook helpt een bumpertje tegen tocht en voor de geborgenheid. De baby maakt zich minder druk om de prikkels om zich heen. De babybed bumper dient als anti-stootrand en biedt geborgenheid in de eerste paar maandjes van je newborn baby.

Veilig slapen met een omrander in de wieg
Verwijder de bumper als de baby zelfstandig kan zitten of begint te bewegen. Zorg ervoor dat het babybed bumper strak tegen de spijlen gespannen vastzit. Zorg ervoor dat de baby in een strak opgemaakt babybedje ligt, zodat het niet direct met het gezichtje tegen de bedbumper aan ligt. Tip: gebruik een slaapzakje bij het slapen gaan, zodat het bewegen tijdens het dutje verminderd. Houdt altijd zicht bij het slapen van je newborn baby.

Graag meer weten over de veiligheid van onze bedbumpers?

Welke combinatie kies jij?

 • Bumper van 100% katoen en een randje kant
 • Grijze gevlochten bumper
 • Cappuccino gevlochten bumper
 • Wit-roze gevlochten bumper
 • Wit-Cappuccino gevlochten bumper
 • Gebroken wit-Cappuccino gevlochten bumper
 • Wit gevlochten bumper

De gevlochten bumpers zijn ook apart verkrijgbaar.

Wordt vip member van BabyRace!

Wil je graag exclusief op de hoogte worden gesteld van nieuwe producten, kortingen, workshops en nieuwtjes over BabyRace? Wacht dan niet en meld je aan!

babykamer in boho stijl

Baby mobiel boven de wieg

Baby’s zijn nog zo klein, dat ze nog niet veel kunnen waarnemen, maar wat ze wel graag zien zijn bewegende voorwerpen. Een mobiel zorgt ervoor dat je baby ergens naar kan kijken als hij/zij in zijn/haar wiegje ligt. Je kleine wondertje richt de aandacht op het bewegende mobiel, waardoor ze rust krijgt en dat is weer bevorderlijk voor het inslapen.

Baby mobiel babykamer

De mobiel is een echte must-have in de babykamer en draagt bij aan een positieve slaaproutine van je baby.

Macramé baby mobieltjes zijn populaire designs en mooi te stylen in iedere boho babykamer

Stel je eigen wieg samen | Verzending
U heeft de keuze uit gratis verzending en een instructievideo of een monteur op locatie, tegen meerprijs.

Goede service & garantie
Onze klanten zijn koning. Mocht er toch onverwacht iets missen of niet werken dan kunt u altijd de klantenservice bereiken!

Uniek design
De vormgeving van onze wiegjes hebben de vorm van een ‘nestje’ in rechthoek of ovale vorm met een uniek schommelmechanisme.

Verliefd geworden op de schommelwieg van BabyRace? Zoek niet verder en creeër zelf een luxe babywieg!

Wij nemen de tijd om onze klanten goede service te bieden. De klantenservice van BabyRace weet maar al te goed dat het niet zomaar een babybedje is die je aanschaft. Het is een hele beleving! Hoe zou je je babykamer toch gaan inrichten?  En wat komt daar allemaal bij kijken? Dromen over de baby, telkens wanneer je het babykamertje weer binnenkomt. Wij kennen dat gevoel natuurlijk en willen voor jullie als nieuwe ouders, deze droom ervaring bieden door het bieden van een pronkstuk in de babykamer.

Stel je eigen wieg samen op baby-race.nl

Onze visie: Investeren in dromen en dé babybeleving.
Vanuit deze visie is BabyRace begonnen. De beleving van een kind start als baby. Wij besteden daarom alle aandacht aan de beleving van een baby . Uiteraard begint dat al bij het slapen gaan; fantasierijke dromen en een goede rust zullen je baby aangenaam laten slapen. Niets is zo fijn is als dat je baby goed doorslaapt en jij als mama of papa tegelijkertijd ook rust kan nemen. De rust die je nodig hebt als nieuwe ouder is zeer belangrijk. Dat weten wij als geen ander. Het is ook niet vanzelfsprekend dat je kleine wondertje zomaar in slaap valt. Comfort en geborgenheid spelen hierin een grote rol. Als je baby zich veilig voelt in zijn bekende “nest” zal hij of zij rustig zijn en prettig kunnen (door)slapen. Door de vormgeving van een ‘nestje’ voelt het babywiegje al snel vertrouwd en veilig aan. Er zit een veilig schommelmechanisme in de schommelwieg verwerkt, die je kleintje zachtjes in slaap zal brengen. Door de unieke wiegfunctie kan je je baby tot 12 maanden lang heerlijk laten dromen in de babywiegjes van BabyRace.

Inspiratie links & tips

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn baby veilig slaapt?

De voordelen van de co sleeper wieg

Ik wil graag mijn wiegje thuis bezorgt hebben

Hoe kan ik het babywiegje in elkaar monteren?

Reviews

“Prachtig en er was goed over nagedacht om dit te ontwerpen” – Christine M. uit Utrecht

“Heel handig bedje, staat naast ons bed” – Hans van V. uit Weert

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.